IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
19:54 | 25 март 2020
Обновен: 13:12 | 24 март 2024

Полша бори коронавируса с 430 000 литра водка

Количествата са конфискувани от властите

По материала работи: Борис Проданов
Полша бори коронавируса с 430 000 литра водка

Полските данъчни и митнически служби са конфискували най-малко 430 хиляди литра водка, фалшива и не, както и чист алкохол и възнамеряват да ги пуснат за процедури за дезинфекция, които се провеждат в рамките на борбата с коронавируса, предава агенция "Фокус".

 

Първоначално водката и спиртът са били иззети като улики в рамките на съдебни процеси, а после и конфискувани. А сега, вместо да унищожат алкохола, властите ще го прехвърлят на съответните служби - за дезинфекция на сгради, отделни помещения и градски транспорт.

 

Например, както заяви представителят на регионалната митническа служба Марта Розяк, пожарникарите от град Олщин в североизточната част на страната вече са получили хиляда литра чист алкохол, общо 2,5 хиляди литра са изпратени в две местни болници и още една в Елблонг.

 

Също така конфискуваните продукти през следващите дни ще бъдат прехвърлени на полицията, граничните служители и правителствените агенции. В Полша, особено в североизточната част на страната, често се срещат нелицензирани производители, които произвеждат бимбер и самогон, за който има голямо търсене в селата и струва много поевтино от лицензирания алкохол.

 

КРОСС

 

Още по темата: Новините на ТВ "Чернo море" на 25 март

Коментари

Новини Варна