IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
09:49 | 10 април 2020
Обновен: 11:41 | 26 април 2024

Българин в Китай: Властите са изключително предпазливи

Хотелите са строго охранявани

По материала работи: Борис Проданов
Българин в Китай: Властите са изключително предпазливи

Китай бавно започва да се възстановява от пандемията от COVID-19. Броят на жертвите и заболелите става все по-малък, а блокадата в град Ухан е вдигната.
 

 

През аерогарите и сухопътните граници се завръщат много китайци. Българинът Иван Цветанов живее в Пекин от близо 30 години. Той разказа в ефира на Bulgaria ON AIR, че властите все още прилагат драконовски мерки. 
 

 

"Всички, които пристигат, директно се откарват в хотел. Там ги тестват за коронавирус. Здравите остават под принудителна карантина там", разказа сънародникът ни.
 

 

Хотелите са строго охранявани, а изолацията продължава 14 дни. Цветанов добави, че властите са изключително предпазливи, защото има и безсимптомни случаи.
 

 

"Има 2 нови вълни - вътрешна и външна. Забранено е да влизат чужденци", подчерта Иван Цветанов
 

 

Икономическият ритъм започва да се възстановява, но не напълно. Според сънародника ни по-големите предприятия се възстановяват по-лесно. А за малките и средните е трудно, защото липсва работна ръка.
 

 

"Мои приятели бизнесмени, ми разказват, че могат да започнат работа, но работниците им не са се върнали от провинцията", обясни той.
 

 

Според Цветанов нивото на културата и хигиената в страната ще се промени.

dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна