Как да оформите веждите си сами вкъщи като професионалист
В няколко лесни стъпки
Публикувана: 2 May 2020 | 14:56

Прически, подстригване, боядисване, лакиране и оформяне на маникюра – всички тези разкрасителни процедури са мираж по време на социална изолация. Същото важи и за оформянето на веждите. Много жени разчитат на професионалисти в тази процедура, която изисква прецизност и точна ръка.


Не е невъзможно обаче да се справите сами. Трябва само да последвате няколко полезни съвета за правилно оформяне на веждите като от професионалист, пише az-jenata.bg.


Оставете веждите си да израснат максимално

Така и така сте си вкъщи, няма да стане нищо страшно, ако оставите веждите да пораснат малко повече, отколкото бихте искали да ги виждате. Така ще ви е по-лесно да ги оформите. Постигането на добра извивка на веждите предполага цялата повърхност на веждата да е израснала. Това дава възможност за по-прецизна преценка къде да скубете и къде не.


Определете формата, която искате да постигнете

Определянето на желаната форма на веждите се постига най-добре чрез предварителното ѝ очертаване с молив. С негова помощ определете дължината и формата, които искате да придадете на веждите си. С помощта на молива също можете да определите началото на веждите, като измерите точно разстоянието от носа до веждите. Така ще са напълно еднакви.


Започнете със скубането

Когато сте готови, започнете с разресване на веждите. Дайте им посоката, в която искате да растат. Така ще видите ясно и местата, които трябва да бъдат почистени.


Попълнете дупките

След като завършите със скубането, пристъпете към попълване на дупките. На някои места не растат косъмчета, което може лесно да се поправи с помощта на молив за вежди.


Добавете гел за вежди

С помощта на гел за вежди можете да фиксирате всички непокорни косъмчета, които растат не в посоката, която вие желаете. И сте готови!


Четете още: 5 езика на любовта, които укрепват връзката

Коментари ( 0 )