IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Живот
15:02 | 29 май 2020
Обновен: 15:14 | 24 март 2024

Котка пребори коронавируса

Папий беше тестван за COVID-19 в национално ветеринарно училище в Париж

По материала работи: Слав Велев
Котка пребори коронавируса

Котката, която стана известна като първия случай на котка с COVID-19 във Франция, вече се е възстановила, съобщава Ройтерс. В случая на Папий, най-вероятно тя се е заразила от собственици си, тъй като те също са били с положителен тест за корнавирус.

 

„Не знаехме какво не е наред с нея“, заяви собственикът на Папий Брайън пред Ройтерс, като помоли новинарската агенция да не използва фамилното му име, след като получи омразни съобщения в социалните медии.

 

„Майка ми се усъмни, че котката проявява същите симптоми като човек: умора, кашлица и летаргия. Казахме си: „Може би това е COVID-19“, каза той. „Малко вероятно, но може би.“ Оказва се, че са прави.

 

Според информационната агенция, 24-годишният Брайън за първи път показа симптомите на COVID-19 в края на март. След това той се самоизолира у дома с родителите си, където живее.

 

Няколко дни по-късно тестът на майка му Флорънс е положителен, със симптоми на умора и температура. Докато тя се възстановявала в леглото, котката се е гушкала в нея, а това вероятно я е разболяло.

 

Папий беше тестван за COVID-19 в национално ветеринарно училище в Париж.

 

"Предаването от човек на животни не е нещо, което е невъзможно, но е много рядко," казва Реуд Тисиер, научен директор в Националното ветеринарно училище в Алфорт, пред Ройтерс. "Нямаме случаи на хора да са заразени от домашни любимци."

Коментари

Новини Варна