IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
15:21 | 4 юли 2020
Обновен: 20:49 | 25 март 2024

Какво ли би разказал Сталин на психоаналитика си?

Филмът - по телевезия Bulgara ON AIR

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Bulgaria ON AIR

Какво ли би разказал Сталин, ако седне пред психоаналитика си? Френската актриса Фани Ардан се опитва да разбере с режисьорския си опит "Диванът на Сталин".

 

Историята на филма е вдъхновена от  едноименния роман на Жан-Даниел Балтаса. В ролята на съветския диктатор влиза Жерар Депардийо.

 

Връщайки времето назад, в началото на 50-те години на миналия век, виждаме как Йосиф Сталин се оттегля три дни в уединение в имението на граф Николай Михайлович. С него е любовницата му Лидия.

 

Героят прави равносметка на миналото, на действията си в своя кабинет, легнал върху диван, препратка към този на Фройд в Лондон.

 

С любовницата си Сталин се заиграва опасно, като я кара тя да се превърне в негов психоаналитик, а той да влезе в ролята на пациент. Повечето от сеансите стават по тъмно и  са смес от нощните му видения, които Лидия тълкува, като някои от тях са реални, но други - не съвсем.

 

Депардийо  представя Сталин като човек, несъзнаващ грешките си, непознаващ страха, а Фани Ардан опитно следва персонажите. Това не е и първият й опит в киното като режисьор. Вече е заснела "Натрапчиви мисли" и "Пепел и кръв".

 

Останалите роли са поверени на Еманюел Сение, Пол Ами, Франсоа Шато, Лина Пиколи-Трюфо, Филип Леру. Гледайте "Диванът на Сталин" на 5-ти май от 00.20 часа по телевизия Bulgara ON AIR.

 

Още новини от света на киното ще намерите на "ДНЕС.bg"

Коментари

Новини Варна