IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
09:30 | 9 август 2020
Обновен: 00:56 | 11 април 2024

Момиче яло 10 години само чипс

Това я спасило, британката страдала от рядка болест

По материала работи: Слав Велев
Момиче яло 10 години само чипс

Момиче от Великобритания оцеля 10 години само хранейки се с чипс и хляб. Заради рядка болест не е могла да яде други храни, предаде порталът Comic Sands, който подробно разказра историята на Изи Коул, предаде "Дарик".

 

Симптомите на рядката болест започнали да се появяват, когато тя била на тригодишна възраст. Започнала да отказва храна, но лекарите сметнали, че детето просто е придирчиво и разглезено заради претенциите си. Впоследствие фобията на момичето към храна започнала да се прехвърля в училището, в което учило. Това пък й донесло множество социални проблеми, тъй като съучениците й я смятали за странна.

 

По думите на самата жена, храната я плаши извънредно много. А пилешкото месо пък я влудявало от ужас. Лекарите й предложили "просто да започне да се храни", но така и не разбрали за хранителното й разстройство.

 

А случаят на Изи е описан в медицината като "селективно разстройство на храненето", при което човек може да бъде уплашен от храна в зависимост от миризмата, текстурата или цвета й.

 

Двучасова сесия с психолог помага на жената да се отърве от болестта, като веднага след сеанса тя хапнала пилешки сандвич и кисело мляко.

 

„Ядох ананас и плаках насред улицата“, споделя британката пред портала. 

Коментари

Новини Варна