Момиче яло 10 години само чипс
Това я спасило, британката страдала от рядка болест
Публикувана: 9 Aug 2020 | 9:30

Момиче от Великобритания оцеля 10 години само хранейки се с чипс и хляб. Заради рядка болест не е могла да яде други храни, предаде порталът Comic Sands, който подробно разказра историята на Изи Коул, предаде "Дарик".

 

Симптомите на рядката болест започнали да се появяват, когато тя била на тригодишна възраст. Започнала да отказва храна, но лекарите сметнали, че детето просто е придирчиво и разглезено заради претенциите си. Впоследствие фобията на момичето към храна започнала да се прехвърля в училището, в което учило. Това пък й донесло множество социални проблеми, тъй като съучениците й я смятали за странна.

 

По думите на самата жена, храната я плаши извънредно много. А пилешкото месо пък я влудявало от ужас. Лекарите й предложили "просто да започне да се храни", но така и не разбрали за хранителното й разстройство.

 

А случаят на Изи е описан в медицината като "селективно разстройство на храненето", при което човек може да бъде уплашен от храна в зависимост от миризмата, текстурата или цвета й.

 

Двучасова сесия с психолог помага на жената да се отърве от болестта, като веднага след сеанса тя хапнала пилешки сандвич и кисело мляко.

 

„Ядох ананас и плаках насред улицата“, споделя британката пред портала. 

Коментари ( 0 )