IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Живот
14:15 | 12 септември 2020
Обновен: 22:11 | 23 април 2024

Кои са най-известните варненски Instagram инфлуенсъри?

Три дами представят морската столица в класацията на най-успелите българи в социалната мрежа

По материала работи: Слав Велев
Кои са най-известните варненски Instagram инфлуенсъри?

Instagram е най-голямата социална мрежа в света за споделяне на снимки и кратки видео клипове с над 800 милиона потребители още от края на 2017 година, от които половин милиард ползват Instagram ежедневно.

 

В Instagram всеки може да публикува лесно свои снимки или клипчета, за да го видят семейство, приятели, колеги, познати и непознати. И всеки потребител може да следва друг, ако се интересува от неговия лайфстайл.

 

Instagram вече е изключително популярен и у нас и е третата най-посещавана социална мрежа в страната ни след Facebook и YouTube. У нас над 1.452 милиона българи ползват Instagram, показва статистиката за ползването на Instagram през август 2020 г., което е над 20% от населението на България, като се засича непрекъснато нарастване на ползването на социалната фото мрежа. От българските ползватели на Инстаграм 54.4% са жени, а 45.6% – мъже, а по възраст най-голямата група е с диапазона 18-24 години – около 440 хиляди българи.

 

Класацията е обновена на 8 септември 2020 година

 

Три представителки на нежния пол са сред топ 20 на родните инфлуенсъри в света, като една от тях дори попада в топ 3, като се има предвид, че на първо място е актрисата Нина Добрев, а след нея остават кечистът от Пловдив Мирослав Барняшев, Гришо и Берба.

 

 

19-то място - Дара (darnadude): над 374 хиляди последователи

Дарина Йотова е родена на 9 септември 1998 г. във Варна и също става популярна след участие в X Factor – през 2015 г. Неин издател е Вирджиния Рекърдс, а музикалният й стил – поп и R&B. В своя официално потвърден Instagram профил тя публикува както кадри от официални фото сесии, така и много лични селфита, общо над хиляда снимки и клипчета. Макар Дара да не е с дар глас като певица, тя охотно показва надарените си задни части в много от снимките си, а публикациите й са над 1090, като всяка от тях има средно по над 16 хиляди харесвания и по над 90 коментара.

 

12 място - Гери-Никол (gerynikol): над 503 хиляди последователи

 

Хип-хоп певицата, станала известна след участието си в X Factor България и скандалните си видео клипове, има над 1100 публикувани снимки, а всяка от тях събира средно по средно по над 22 хиляди харесвания и по над сто коментара. Родена на 30 юли 1998 г. във Варна, Гери Никол се нарежда сред 43-те хиляди най-популярни в Instagram в света, където има почти два пъти повече последователи, отколкото фенове във Facebook. Най-популярна в Instagram е сред българските мъже на възраст 25-34 години и това не е изненада предвид провокативните снимки, които често публикува.

 

3-то място - Янита Янчева (yanitayancheva): над 1.71 милиона последователи

Янита Янчева, родена на 10 февруари 1987 г. във Варна, хваща окото с участията си в два сезона на Survivor България през 2008 г. и 2014 г. Понастоящем живее в Амстердам, Холандия, и работи като фитнес модел. Янита е публикувала над 1200 снимки в Instagram, като всяка от тях има средно по 95 хиляди харесвания и над 500 коментара. Янита се нарежда сред 8000-те най-известни в Instagram хора в света и основната част от последователите й в Инстаграм са от САЩ и България.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна