IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
15:04 | 17 април 2019
Обновен: 07:28 | 28 март 2024

Конфискуваха злато на стойност 30 000 лв.

Митническите служители са намерили и контрабандни агропрепарати и безакцизни цигари

По материала работи: Пламен Янков
Конфискуваха злато на стойност 30 000 лв.

Снимка: Агенция "Митници"
 

120 литра контрабандни препарати за растителна защита, над половин килограм златни накити и безакцизни цигари откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на два товарни автомобила. Това съобщават от съобщават от Агенция "Митници".


Контрабандните препарати за растителна защита са открити на 13.04.2019 г. при митническа проверка на товарен автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция.  Шофьорът, български гражданин, представил редовни документи за превозваната стока и декларирал 20 кутии цигари за лично ползване, които са задържани с разписка заради превишаване на нормите за безмитен внос от две кутии. По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират камиона за щателна митническа проверка, при която, под леглото в шофьорската кабина, са открити 60 бутилки с различна вместимост с надписи „Axial“, „Basaran“, „Buckstar“, препарати за растителна защита, общо 120 литра. В хода на проверката, във фабричните кухини под ремаркето, са открити и 70 кутии цигари без акцизен бандерол с надпис Duty free.


В същият ден, няколко часа по-късно, при проверка на друг товарен автомобил с румънска регистрация, пътуващ от Турция през България за Чехия, митническите служители откриват над половин килограм златни изделия, укрити на три различни места в шофьорската кабина: в кутия за лекарства, под стелката и в долапа зад леглото. Открити са общо 116 чифта обеци, пръстена, медальона, синджири, гривни с кожа и метал със златни орнаменти, два часовника и един ключодържател, както и слитък, и плочка, всички с общо тегло 549.30 грама. Според направената от вещото лице експертиза, накитите, ключодържателят, слитъка и плочката са от 14-каратово злато на стойност близо 30 000 лева.
 

Контрабандните препарати за растителна защита, златните бижута и цигарите са задържани. Препаратите, които са  предадени с протокол на дежурния служител на Българската агенция по безопасност на храните, не отговарят на изискванията за внос. На шофьорите са съставени актове по Закона за митниците и са образувани административнонаказателни производства.

 

Четете още: Момче преби съученичка, вкара я в спешното
 

 

Коментари

Новини Варна