IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
08:46 | 16 май 2019
Обновен: 12:26 | 17 април 2024

МВР допуска: И второто убийство в Костенец е дело на Зайков

Издирваният вероятно се е укривал в дома на Валентин

По материала работи: Пламен Янков
МВР допуска: И второто убийство в Костенец е дело на Зайков

Има вероятност и второто убийство в Костенец да е дело на Стоян Зайков. Това каза на брифинг пред сградата на РУ - Костенец главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.


Вчера в града откриха мъртъв съседа на Зайков - 42-годишният Валентин е бил застрелян. Той е бил застрелян в брадата, но не със същото оръжие, с което е убита Милена.


"Няма категорични данни, че заподозреният, които издирваме от миналата седмица, е извършителят и на второто убийство. Починалият е съсед на евентуалния заподозрян, но до момента нямаме категорични данни, че убийствата са извършено от един и същи човек, въпреки че не изключваме тази версия и работим по нея“, посочи главният секретар на МВР.


"Двамата са били съседи, имат роднинска връзка, назад във времето са имали дразги, но данните, които имаме до момента, показват, че доста време не са имали конфликт. Били са на чисто човешки отношения“, допълни Иванов, цитиран от "Фокус".


Попитан дали има сигнали или някаква информация относно второто убийство, той каза: "Досега нямаме сигнал някой нещо да е чул, да е свидетел. Убийството е извършено с огнестрелно оръжие. Никой не е чул изстрел, никой не е видял нещо съмнително в района. Има попадения от сачми. След приключване на съдебно медицинската експертиза ще имаме яснота."


На въпрос каква е вероятността второто убийство в Костенец също да е дело на издирвания Зайков, главният секретар на МВР обясни, че докато не се отхвърли с категоричност всяка от версиите, ще се работи по всяка една.


"Тази версия остава“, изтъкна главният комисар на МВР. По думите му има вероятност издирваният Стоян Зайков да се е укривал в дома на втория убит.


Главният комисар Ивайло Иванов обеща, че МВР ще докара допълнителни сили в Костенец и ще бъде задържан извършителят на убийствата.


Попитан дали втората жертва е споделила с тях притеснения спрямо съседа си Стоян Зайков, Иванов каза: "Не, той пред нас категорично е заявил, че ще ни оказва съдействия и че с каквото може ще ни е полезен. Не е имал притеснения и не ги е споделял с нас. Това ни навежда, че той може да е и евентуален помагач, но това са само догадки“.


"Валентин е живял сам. Разведен е. Биващата му съпруга има дете. Не живее тук в района. През деня е бил на работа, последно е видян жив на 15.00 часа предния ден. Намерен е от роднината, който го е потърсил“, добави Иванов.


Той обясни, че сигналите, подавани в полицията, са проверени и никои от тях не отговаря на описанието.


"През нощта работата продължи и сега продължава и ще останем тук, докато не бъде заловен извършителят, няма да си тръгнем, за да е осигурена сигурността на гражданите“, изтъкна главният комисар на МВР.


Попитан дали в дома на втората жертва са намерени доказателства, че там някои се е укривал, той отговори: „Няма данни, след направен опит са иззети веществени доказателства. Предстои им анализ. Със сигурност убиецът е пребивавал там, но дали през цялото време е бил там, или е влезнал непосредствено преди убийството, предстои за доказване“, добави главният комисар на МВР.


„На цялата територия на града има полицейски сили“, подчерта Иванов и призова гражданите да подадат веднага сигнал в полицията, ако видят нещо съмнително.


Dnes.bg


Още по темата: МВР: Съседът на Зайков - застрелян!

 

 

Коментари

Новини Варна