ГДБОП закопча четирима за трафик на жени
Примамвали жертвите със скъпи коли
Публикувана: 17 Sep 2019 | 15:29

Четирима души са хванати за трафик на жени и склоняване към проституция. Акцията се е провела в Ямбол, София и Бургас, а момичетата са принуждавани да работят у нас и в Германия, каза ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров.

 

За да набират жертвите си, пълнолетни жени, трафикантите използвали скъпи коли /за над 1.5 млн.лева/, с които са обикаляли заведения по морето. Там се запознавали с момичетата и симулирали чувства към тях. И на база тези отношения жените заминавали за Германия. Там под натиск проституирали, пише БТА.

 

В друг случай, след интимен контакт, който бил заснет тайно с камера, момичетата били заставени да проституират под заплаха, че ще се публикува записът.

 

Конфискувани са пари, като прокуратурата има данни да са генерирани около половин милион лева.

 

Полицията получила информация за охолния начин на живот на трафикантите и така започнало разследването през юни, каза директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

 

За всяка жена бил договарян конкретен процент. Но са им били плащани много малко пари. Повечето момичета дори не знаели какви пари генерират. Жертвите са пълнолетни, като на територията на България са установени пет момичета, жертви на престъпната групировка.

 

/Dnes.bg

 

 

Коментари ( 0 )