Александър Манолев отива на съд за източване на евросредства
Бившият зам.-министър на икономиката е обвинен в подбудителство и помагачество за построяване на „къща за гости“
Публикувана: 8 Oct 2019 | 9:33

Окръжна прокураутра - Благоевград е предала на съд А.Д. и Александър Манолев, бивш зам.-министър на икономиката, за представяне на неверни сведения, с цел получаване на средства от фондове, принадлежащи на ЕС за изграждане на "къща за гости" в Сандански, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

 

От държавното обвинение отбелязват, че обвинителният акт е внесен пет месеца след започването на разследването по случая. Обвинението на Манолев е за подбудителство и помагачество, а А.Д. е извършител. Те били представили неверни сведения пред съответните институции, за да получат евросредства.

 

Прокуратурата посочва, че обвиняемият Манолев подбудил и умишлено склонил А.Д. за извършване на престъплението.

 

Той я улеснил чрез даване на съвети и разяснения относно процедурата за кандидатстване, условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, както и необходимите за това документи.

 

 

Също така е осигурил счетоводна и строителна фирми, недвижим имот, върху който да се изгради "къщата за гости", както и земеделска земя за регистрацията на обвиняемата като земеделски производител.

 

Бившият зам.-министър на икономиката е осигурил и материалите за изграждането на къщата, като ге е предоставил на строителя.

 

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

Investor.bg

Коментари ( 0 )