Разбиха наркогрупа в София
Иззети са 240 бона и над 10 кг дрога
Публикувана: 22 Nov 2019 | 13:40

Осем са обвинени за участие в група за наркоразпространение в София. Операцията  по противодействие на наркоразпространението е проведена на 18 ноември в столицата, съобщиха от МВР

 

Действията са осъществени от служители на ГДБОП и СДВР, под наблюдението на Специализираната прокуратура.

 

В рамките на акцията са били задържани 15 души, а при извършените обиски и претърсвания у всеки от тях бяха намерени наркотици, подготвени за продажба на черния пазар – общо 10,5 килограма марихуана и амфетамини, 240 000 лева, електронни везни, машинки за нарязване на марихуана и множество други доказателства за престъпната им дейност.

 

Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение "задържане под стража" на осем от обвинените за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. 

 

На останалите седем от групата съдът наложи парични гаранции от по 5000 лева с мотива, че не са осъждани, че са на младежка възраст (родени между 1991 г. и 1999 г.), както и че степента на участието им в престъпната група е по-малка.

 

Съдът прие, че за всичките 15 обвинени по досъдебното производство е налице обосновано предположение да са извършили престъпленията, за които са обвинени.

 

Обявен за международно издирване е 16-и участник в групата, на когото е повдигнато задочно обвинение, което предстои да му бъде предявено.

 

Специализираната прокуратура ще протестира определението на съда в частта му за определените мерки за неотклонение "парична гаранция" на седемте участници в групата.

dnes.bg

Коментари ( 0 )