2 години затвор получи 63-годишен дилър от Варна
Осъденият е висшист
Публикувана: 6 Dec 2019 | 14:00

Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и Руси Динков, който се призна за виновен в това, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

 

Акцията на органите на реда беше осъществена на 18.04.2019г. Тогава бяха иззети над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи активното вещество тетрахидроканабинол, както и 3,27 грама амфетаминопроизводни.

 

Част от течния наркотик, бил поставен в спринцовки, като субстанцията известна като масло от марихуана, била извлечена по непозната до този момент технология.

 

Като обвиняеми бяха привлечени общо пет души:  63-годишният Руси Динков, неговия 40-годишен син Стоян Динков, 54-годишният Кирил Д., 34-годишният Константин К. и 51-годишният Росен К. Според обвинението петимата сами и в съучастие като съизвършители без надлежно разрешително държали с цел разпространение различни високорискови наркотични вещества.

 

Предвиденото наказание за това престъплението в НК е „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години и глоба от 5 хиляди до 20 хиляди лева.

 

Обвинението срещу Руси Динков е, че в периода 18.04.2019 год. - 25.04.2019 г. във Варна, сам и в съучастие като съизвършител със Стоян Динков и Константин К. е държал с цел разпространение общо 504гр. марихуана, метамфетамин, крем  и масло от марихуана, както и хероин на обща стойност 4 339,10лв.  

 

Съдът намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а  наказателното производство срещу 63-годишния мъж прекратено. За извършеното престъпление Руси Динков прие да му бъде наложено наказанието „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим, както и глоба в размер на 20 хиляди лева. Времето, през което той е бил задържан под стража, считано от 18.04.2019 г. ще бъде зачетено.

 

Няколко дни по-рано, на 2 декември съдът одобри и подписаното споразумение между Държавното обвинение и Стоян Динков. За извършеното от него престъпление той прие да му бъде наложено наказанието „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим, както и глоба в размер на 20 хиляди лева.

 

Руси Динков е с висше образование, разведен, неосъждан, работи - управител на фирма.

 

Той и сина му имат висящи дела в Специализирания наказателен съд.

 

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.

Коментари ( 0 )