Изправят пред съда жена и мъж, направили опит да разпространят наркотици във варненския затвор
На пратката се натъкнал надзирател
Публикувана: 13 Dec 2019 | 11:48

28-годишна жена (Аделина П.) и нейният помагач 33-годишният Десислав Д. са предадени на съд с обвинителен акт от Окръжната прокуратура във Варна за опит да разпространят наркотици във варненския затвор.

 

На 15 април 2018 г. Аделина подготвила колет, който Десислав трябвало да достави във варненския затвор. Там бил преведен от врачанския затвор Божидар М., с който Аделина съжителствала, преди да бъде осъден. На лист от календар 28-годишната жена направил опис на нещата, които изпраща, а като получател бил посочен друг лишен от свобода. Божидар нямал право на колет и свиждане, тъй като бил транспортиран във варненския затвор, за да се яви по дело.

 

При преглед на пратката надзирател във варненския затвор се натъкнал на нещо твърдо, зашито в яката на грейка. В долния край на същата дреха било намерено друго пакетче. След направената експертна справка се оказало, че това е близо грам хероин и почти половин грам метамфетамини.

 

Подсъдимата Аделина П., която е майка на петгодишно дете, е осъждана. С чисто съдебно минало е съучастникът й  Десислав Д., действал като неин помагач, който умишлено улеснил 28-годишната жена в опита да разпространи наркотици във варненския затвор.

 

Предстои делото срещу двамата подсъдими да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

 

Коментари ( 0 )