IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
12:30 | 25 март 2020
Обновен: 06:19 | 28 март 2024

Във Варна трима отиват на съд за кражба на джанти, гуми и автомобил

Към момента на извършване на деянието единият е бил ученик в 12-и клас

По материала работи: Ставри Таргов
Във Варна трима отиват на съд за кражба на джанти, гуми и автомобил

Трима подсъдими за кражба на четири гуми с джанти, акумулатор и други вещи от автомобил са предадени на съд от Районната прокуратура във Варна.  За престъпление по член 195, ал. 1, т. 4 – кражба, при която е използвано моторно превозно средство, ще отговарят 19-годишният Александър А., 22-годишният Тодор Т. и 20.годишният Бисер М.

 

Към момента на извършване на деянието Александър е бил ученик в 12-и клас. Приятелят му Бисер освен за кражбата, ще отговаря и за противозаконното отнемане на автомобила,  като от престъплението по член 346, ал. 2 от НК е последвала повреда на превозното средство, което след това е било изоставено без надзор.

 

На 2 юни 2019 год. тримата приятели решили да се разходят с автомобила на Тодор. На връщане към Варна след полунощ подсъдимите решили да минат през село Константиново.

 

На една от улиците забелязали паркиран автомобил, който бил отключен. Ключовете били на оставени на стартера. Тогава Бисер влязъл и потеглил с нея, следван от колата на Тодор. В местност близо до Варна двамата автомобила спрели.

 

От противозаконно отнетата кола решили да откраднат всичко по-ценно. Свалили четирите гуми с джантите, акумулатора, касетофона, взели крика и намерените в купето 15 лева. Откраднатото натоварили в колата на Тодор. След това Бисер счупил бронята, страничното огледало и решетката на радиатора и отрязал силовия кабел. Така противозаконно отнетата от Бисер кола била изоставена в местността.

 

Стойността на отнетите пари и вещи от автомобила са на стойност над 1000 лева, а на колата – над 2600 лева.
Разпитани в хода на досъдебното производство, и тримата подсъдими са признали вината си. Нанесените щети в размер на 1137 лева до момента не са възстановени.

 

Черно море
 

 

Коментари

Новини Варна