IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Крими
16:24 | 7 април 2020
Обновен: 06:17 | 28 март 2024

Потвърдиха ареста на въоръжения наркодилър от с. Гроздьово

Служебният защитник на обвиняемия поиска от втората инстанция мярка „гаранция“ или „домашен арест“.

По материала работи: Пламен Янков
Потвърдиха ареста на въоръжения наркодилър от с. Гроздьово

Състав на Апелативен съд – Варна отказа да уважи искането за по-лека мярка за неотклонение на Гюкай Ш. от с. Грьздьово. Той е привлечен към наказателна отговорност за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, както и за държане на огнестрелно оръжие. Това съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура - Варна.
 

Престъпленията са извършени на 1 април тази година. В рамките на  разследването, при претърсването на дома му, са намерени и иззети амфетамин, производно на амфетамин и марихуана. На адреса е открит и пистолет. На 3 април Варненският окръжен съд е постановил задържане под стража на 28-годишния мъж.
 

Според Апелативната прокуратура, доказателствата обосновават предположението, че Гюкай е извършител и на двете тежки умишлени престъпления. Реална е опасността той да се укрие или да прибегне към друго престъпно посегателство.
 

Масово се кара без книжки и номера във Варненско


Служебният защитник на обвиняемия поиска от втората инстанция мярка „гаранция“ или „домашен арест“. Досега Гюкай Ш. не е осъждан и има постоянен адрес.
 

Като отчете ранния етап на наказателното производство, Апелативният съд посочи, че двете деяния са с изключително висока степен на обществена опасност и са тежко наказуеми. Предвиденото наказание е от 2 до 8 години лишаване от свобода. От събраните до момента данни от разследването може да се направи извода, че Гюкай е свързан с престъпленията, за които са му повдигнати обвинения: държане на разнообразни наркотични вещества, предназначени за разпространение и притежание на оръжие, преправено в огнестрелно, със специални боеприпаси към него. Това са част от съображенията, които доведоха и втората инстанция до извода, че има опасност, ако е с по-лека мярка, привлеченият към наказателна отговорност да се укрие или да извърши престъпление. Апелативният съд не намери основания за по-лека мярка за процесуална принуда. Констатира, че задържането под стража съответства на законовите изисквания.
 

Затова апелативната инстанция прие определението на Варненския окръжен съд за правилно и законосъобразно, и потвърди ареста на обвиняемия за държане на наркотици и оръжие Гюкай Ш.
 

Определението на Апелативен съд - Варна не подлежи на обжалване.


Още по темата: Задържаха за дрога 28-годишен от с. Гроздьово

Коментари

Новини Варна