IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
16:36 | 20 април 2020
Обновен: 06:14 | 28 март 2024

Удължиха на 72 ч. мярката на шофьора, предизвикал катастрофата с Милен Цветков

Икономическата полиция започва проверка на средствата, с които е купен джипът на младия шофьор

По материала работи: Борис Проданов
Удължиха на 72 ч. мярката на шофьора, предизвикал катастрофата с Милен Цветков

Удължиха на 72 ч. мярката за задържане на шофьора, предизвикал катастрофата с Милен Цветков. 22-годишният Кристиан Николов е отведен в СДВР, където ще му бъде повдигнато обвинение. А междувременно Икономическата полиция започва проверка на средствата, с които е закупен луксозният му джип. 
 

Трагичният инцидент, при който загина журналистът, стана около 18:00 часа на Великден в София. Милен Цветков спрял на червен светофар пред столичен мол на бул. „Черни връх”. Отзад се врязала колата на Кристиан Николов. Младият шофьор се оказал с положителна проба за канабис и амфетамин.

 

Спешните медици, пристигнали на мястото, установили, че журналистът все още има пулс. Линейката тръгнала към „Пирогов”, но на път за болницата Милен Цветков издъхнал.
 

След фаталната катастрофа Кристиан Николов беше задържан първоначално  за 24 часа в 4 РПУ, след което мярката му за задържане е удължена на 72 часа с постановление на дежурния прокурор. Николов е отведен в СДВР. Предстои внасяне на искане пред Софийския градски съд за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.
 

Николов има шофьорска книжка от  2016 г. и едно регистрирано нарушение до момента. 
 

В хода на разследването е установено, че управляваният от Кристиан Николов автомобил е собственост на търговско дружество, чийто собственик е майка му. На Икономическа полиция е възложено да извърши проверка за изясняване на произхода на средствата за закупуването на джипа.
 

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев досъдебното производство е взето на специален надзор от Върховната касационна прокуратура.

 

Още по темата: 

Гешев поема случая с катастрофата, в която загина Милен Цветков

Момче и момиче са били в джипа на Кристиан Николов

Милен Цветков загина в катастрофа

 

Коментари

Новини Варна