IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
15:58 | 1 юли 2020
Обновен: 16:11 | 16 април 2024

Осъдиха турист във Варна за грабеж над продавачка

Софиянецът задигнал 700 лева от оборота в касата

По материала работи: Ставри Таргов
Осъдиха турист във Варна за грабеж над продавачка

Варненският районен съд одобри споразумение, с което на 26-годишен столичанин бе наложено условно наказание за грабеж от лятото на 2019 г. над продавачка в магазин в местност „Ален мак“.

 

Две години лишаване от свобода, отложено с 4 години изпитателен срок получи подсъдимият. През нощта на 25 юли миналата година, подсъдимият, след като проиграл наличните си пари в игрално заведение, решил да извърши грабеж на оборотни средства от денонощен магазин в близост до спирка „Журналист“.

 

Той направил прорези в тениската си, превръщайки я в маска за глава, скрил нож под дрехите си и след като се убедил, че в магазина няма клиенти, влязъл вътре и директно заплашил с хладното оръжие продавачката.

 

Той я принудил да му даде наличния оборот в касата от  около 700 лева  и побягнал, като по пътя изхвърлил ножа.

 

Междувременно подсъдимият изпратил съобщение на приятелката си да му приготви други дрехи и да го чака пред хотела. Всичко, с което бил облечен при грабежа, изхвърлил в храсти в околността.

 

По-късно същия ден туристът бил задържан от полицията и сам показал къде е укрил вещите си, използвани при извършване на престъплението.

 

26-годишният мъж е с чисто съдебно минало. Нанесените от грабежа имуществени щети са възстановени. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна