Велосипедист "челоса" шофьор, заел част от велоалея във Варна
Съдът го глоби с 1000 лв.
Публикувана: 6 Jul 2020 | 16:21

Районен съд – Варна, наложи глоба на велосипедист за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на друг участник в движението.


 Инцидентът възникнал около 17 часа на 21 февруари 2018 г. Подсъдимият се прибирал от работа с велосипед, като се придвижвал по обособена велоалея от тротоарната част на ул. „Братя Миладинови“ в центъра на Варна.

 

В този часови диапазон много родители с автомобили изчаквали да приберат децата си пред училище на същата улица, като един от тях частично бил препречил маркираната велоалея. Подсъдимият, ядосан от препятствието, слязъл от колелото, ритнал с крак задната част на автомобила и после потропал на стъклото на водача.

 

При свалянето на стъклото водачът получил изненадващ удар в лицето си и чул словесни изрази, чиито смисъл не разбрал.

 

В резултат на причинената по хулигански подбуди лека телесна повреда пострадалият получил травматичен оток и кръвонасядания в областта на окото. Непосредствено след възникналата конфликтна ситуация пострадалият настигнал велосипедиста и също му нанесъл удар.        
 

 

42-годишният подсъдим е неосъждан. По внесено от прокуратурата постановление, съдът го освободи от наказателна отговорност с налагане на административно наказание - глоба в размер на 1000 лева. В негова тежест са и направените по делото разноски.
        

 

Решението на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред ВОС в 15-дневен срок.

 

Черно море

 

Коментари ( 0 )