IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
14:53 | 10 август 2020
Обновен: 22:12 | 3 април 2024

45-годишен варненец отнесе общо наказание за нарушаване на карантината и шофиране на градус

Получи условна присъда и остана и без книжка за 8 месеца

По материала работи: Ставри Таргов
45-годишен варненец отнесе общо наказание за нарушаване на карантината и шофиране на градус

Районен съд - Варна, наложи общо наказание на 45-годишен мъж за нарушаване на карантина и за шофиране с над 1,2 промила алкохол.
 


Делото приключи днес с постигнато и одобрено от съда споразумение. За всяко от деянията – по чл. 355, ал. 2, както и по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс, бяха определени отделни наказания.

 

45-годишният подсъдим трябва да изтърпи най-тежкото от тях - 4 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Освен това наказание той е лишен и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 8 месеца.
        

 

Подсъдимият е бил спрян от полицейски автопатрул на 19 май тази година във варненско село. Оказало се, че той управлява лек автомобил в нетрезво състояние - с 2,18 промила алкохол в кръвта.

 

Освен това при проверката се установява, че подсъдимият е нарушил издадено на 13 май т.г. предписание от Регионална здравна инспекция – Русе, за поставяне под задължителна 14-дневна карантина след пристигане от рискова страна във връзка с пандемията от COVID-19.
       

 

45-годишният варненец е с чисто съдебно минало. В негова тежест са разноските по делото. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.
 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна