IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
16:41 | 19 октомври 2020
Обновен: 09:40 | 20 април 2024

Скандал на пътя във Варна завърши с глоба от 100 лв.

Инцидентът възникнал в пиков час на кръстовището на бул.“Янош Хуняди“ с бул.“Сливница“

По материала работи: Ставри Таргов
Скандал на пътя във Варна завърши с глоба от 100 лв.

Глоба в минимален размер бе наложена за проява на дребно хулиганство. Инцидентът възникнал в пиков час  на кръстовището на бул.“Янош Хуняди“ с бул.“Сливница“.

 

При спиране на червен сигнал на светофарната уредба пътник от автомобил в крайната лява лента демонстративно слязъл от колата и ударил през прозореца водач на автомобил от крайната дясна лента.

 

Повод за конфликта било засичане и неправилно изпреварване малко преди това, както и показан неприличен жест с ръка от страна на другия водач.

 

Разправията и размяната на  обидни реплики станали на публично място, пред очите на много хора, включително пътници в  автобус на градския транспорт.
        

 

Пред съда днес нарушителят прояви критично отношение към извършеното. Той е с чисто съдебно минало. Като съобрази степента на обществена опасност, Районен съд - Варна, прие, че извършеното не представлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, а е непристойна проява.

 

На нарушителя бе наложена глоба от 100 лева, което е минимален размер наказание за дребно хулиганство. Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна