IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
16:54 | 13 март 2017
Обновен: 06:20 | 28 март 2024

Варненски ученици се включиха в националното четене на Чудомир

Инициативата се организира за първи път в рамките на Чудомировите празници, които тази година се честват за 24-ти път

По материала работи: Пламен Янков
Варненски ученици се включиха в националното четене на Чудомир

Ученици от IX, X и XI клас от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ се включиха в националната инициатива за четене на Чудомирови разкази. Децата подходиха с любопитство и ентусиазъм към творчеството на Чудомир. Те предварително проучиха биографията му и изготвиха информационни постери под ръководството на учителките си по български език и литература  М. Петкова, Т. Добринова и Ж. Влаева. След като почетоха от разказите на Чудомир, те разпалено коментираха хумора в творчеството му и проявиха интерес да се запознаят и с други негови разкази, които не са били предложени в националната инициатива. 


Националното ученическо четене се организира за първи път в рамките на Чудомировите празници, които тази година се честват за 24-ти път. Разказите, които бяха предложени на школата, са „Лъжлив Съби”, „Соломонов съд”, „Пунтовете”, „Курорт”, „Провинциалистки”, „Организация”, „Търговец”, „Критик”, „Не съм от тях”, „Дядо Видьо”, „Майка”, „Предметно обучение” и „Хирургия”.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна