Джуди Денч в мюзикъла „Котките“
Актрисата е трябвало да играе Гризабела през 1981 г., но заради скъсано сухожилие не попада в трупата
Публикувана: 22 Oct 2018 | 9:04

Том Хупър продължава да допълва звездния списък за своя очакван с огромен интерес мюзикъл „Cats“ – „Котките“. Към имената на Дженифър Хъдсън, Тейлър Суифт и Идрис Елба сега се присъединява и Джуди Денч. 

 

Любопитна подробност е, че легендарната британска актриса е била първият избор на Андрю Лойд Уебър за ролята на котката Гризабела при поставянето на мюзикъла на West End през 1981 г. Тя обаче скъсва ахилесово сухожилие малко преди премиерата и се налага да напусне шоуто.

Сега Денч ще има втори шанс за изява. Тя ще играе Старата дунда – водачката на мяукащата тайфа, която до края на нощта ще трябва да избере котката, която ще се възнесе в котешкия рай. В оригиналния мюзикъл тази роля се играе от мъж, който е живял много животи и е погребал „девет съпруги“, но това явно ще бъде променено във филма. 

 

Денч гледахме последно като част от друг звезден състав в новата екранизация на Кенет Брана по „Убийство в Ориент експрес“. Тя участва и в следващия филм на Брана – семейното приключение на „Дисни“ „Artemis Fowl“, което ще излезе през лятото на 2019 г.

 

cinefish.bg

Коментари ( 0 )