Мойра Янкова от Варна покори сцената и в Санкт Петербург (СНИМКИ)
15-годишният талант е трети в международния конкурс „Път към звездите“
Публикувана: 20 Mar 2019 | 18:06 От: Борис Проданов

Талантливата варненка Мойра Янкова (ученичка във Френската гимназия), която е само на 15 г., завърши на трето място в международния конкурс за естрадна песен „Път към звездите“, който се проведе в Санкт Петербург, Русия. В конкуренцията на 22-ма певци от 12 държави (освен представители на бивши съветски републики имаше изпълнители от Португалия, Малта, Израел и Румъния) нашето момиче стана „Лауреат 3-та степен“, което съответства на трето място в конкурса.

Мойра с роклята на дизайнерката Валерия Карло.

 

По регламент се състояха 3 тура, в които съответно се изпълняваха песен на роден език, акапелно и по избор. Мойра Янкова от Варна се представи блестящо във възрастовата група 15 – 17 г., където е беше и най-малка, защото само преди 20-ина дни (на 2 март), навърши 15 години.

В певческата надпревара участват победители от националните конкурси или таланти със специални покани от организаторите. Голямото име в международното жури беше проф. Татяна Томашевская (Русия) – заслужил деятел на културата, кандидат на педагогическите науки. При откриването имаше поздравления от най-високо равнище в Руската Федерация.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Мойра Янкова от Варна спечели наградата на публиката в конкурс за филмова музика

Коментари ( 0 )