IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
15:23 | 18 април 2019
Обновен: 07:07 | 16 април 2024

Разкриват част от архивите на Щази във Варна

В книгата са публикувани и спомени на свидетели и гранични полицаи

По материала работи: Слав Велев
Разкриват част от архивите на Щази във Варна

Документи от архива на Щази и Министерството на външните работи на Берлин ще бъдат представени утре от 17.30 часа в зала „Пленарна“ на Общината. Те са събрани в най-новата книга на Стоян Райчевски и Фанна Коларова „Бягство от ГДР през „Желязната завеса“ на България“. Това съобщават от Читалище „Македония“. В навечерието на Световния ден на книгата и авторското право варненската публика ще има възможност да се запознае с бягствата през българската граница на граждани от Източна Германия след август 1961 г.

 

В книгата са публикувани и спомени на свидетели и гранични полицаи.  Дискусията по темата ще бъде продължена на 20 април от 10.30 часа в залата на Македонския дом, на ул. „Солун“ №2, където е подредена изложбата „България 1944 – 1989 г. Забранена истина”. Ще бъдат прожектирани филмите „Народен дом на терора“ и „България 1944 – 1989 г. Забранена истина”. Дискусията „Комунистическият режим през погледа на съвременниците“ се организира от читалище „Македония 2005“.

 

Джазоркестърът на кралския концертгебау в Амстердам за първи път във Варна

Коментари

Новини Варна