Младежкият симфоничен оркестър при НУИ „Д. Христов” с концерт в неделя
Ще участват солисти от Симфоничния оркестър на БНР
Публикувана: 13 Jun 2019 | 13:36

Интересен вечерен концерт на открито предстои да преживеят варненци в неделя, 16 юни  на централния вход на Морската градина от 19.00 часа. „Концерт в лятна вечер” се казва изявата на Младежкия симфоничен оркестър при НУИ „Д. Христов”  с диригент Страцимир Павлов. През настоящата 2019 г. Радио Варна отбелязва своята 85-та годишнина с няколко концерта в различни жанрове. След великолепието на българския фолклор, представено от певицата Петя Панева през месец април, в навечерието на лятото предстои празник с класическа и филмова музика на открита лятна сцена.

 

 „Това е първата ни изява на открита лятна сцена, която младите оркестранти очакват с голямо вълнение! Още повече, че солисти на концерта ще бъдат трима изявени музиканти от Симфоничния оркестър на БНР – Стефания Янкова, Елена Ганова и Кристиян Калоянов. Това е допълнителен стимул оркестърът да се представи на много високо ниво!” – сподели Руми Петрова, арт директор на МСО - Варна. Диригент на „Концерт в лятна вечер” е Страцимир Павлов, а в програмата са включени популярни и обичани от публиката творби – от българските класици  П. Владигеров и П. Стайнов, от Моцарт, Росини, Бизе, Щраус, Чайковски, Шостакович, Брамс и, разбира се, филмова музика от български и чужди кинопродукции.

 

Достъпът е свободен. Събитието се осъществява с финансовата подкрепата на Дирекция "Култура и духовно развитие", Община Варна.

 

Градове на вода: Императрица Виена и белезите на една еволюция

ММФ „Варненско лято“ - с престижна награда от Европейската фестивална асоциация

Коментари ( 0 )