„Шерлок Холмс 3“ с нов режисьор
Декстър Флечър заменя Гай Ричи
Публикувана: 14 Jul 2019 | 13:50

Това продължение се очаква вече толкова години. Все пак „Шерлок Холмс 3“ явно ще се случи с една важна подробност – без участието на Гай Ричи. „Уорнър“ намериха негов заместник в лицето на Декстър Флечър.

Очакванията са Робърт Дауни-мл. и Джуд Лоу да се завърнат към коронните си роли на прочутия детектив и неговия верен помощник и най-близък приятел д-р Уотсън. Третата част от поредицата се забави повече от очакваното, като оправданието за това е претоварения график на Дауни-мл.
Той наистина засне прекалено филми по комиксите на Марвел в ролята на Железния човек. Но винаги можеше да намери няколко свободни месеца за снимките на третата си изява като Шерлок Холмс. Може един от проблемите да е бил неговия прекалено висок хонорар. Но така или иначе двукратно номинираната за „Оскар“ звезда е протвърдил, че ще участва в третата част.

За момента не знаем защо Ричи няма да е на режисьорския стол. Но пък Флечър е може би точният режисьор за третата част от поредицата. Куриозното е, че той бе една от звездите в култовия дебютен филм на Ричи „Две димящи дула“. Впоследствие се преквалифицира като режисьор, при това повече от успешно. Флечър засне оценения от критиците „Еди Орела“ с Тейрън Еджъртън, впоследствие довърши „Бохемска рапсодия“, а тази година ни впечатли с „Рокетмен“, за който Еджъртън почти сигурно ще бъде номиниран за „Оскар“ догодина.

Крис Бранкато в момента довършва сценария на „Шерлок Холмс 3“, а продуценти ще са Сюзан Дауни, Джоел Силвър, Дан Лин и Лионел Уиграм. Премиерата е обявена за 21 декември 2021 г. – точно десетилетие след втория филм „Шерлок Холмс: Игра на сенки“.

 

Cinefish.bg

Коментари ( 0 )