„Дисни“ готвят игрална версия на „Аристокотките“
Филмът е известен с това, че е един от последните, започнат от великия Уолт Дисни
Публикувана: 12 Aug 2019 | 21:17

Желязото се кове, докато е горещо. Явно „Дисни“ напълно се придържат към тази максима. Докато „Цар Лъв“ бележи нови рекорди и вече е най-касовият игрален римейк по класически анимации, е време да се подготви следващ проект, в който отново се вихрят този път съвсем истински котки. Да, става въпрос за игрална версия на „Аристокотките“.

Филмът е известен с това, че е един от последните, започнат от великия Уолт Дисни малко преди смъртта му. Той разказва за пухкавата Херцогиня, котка от висшето общество на Париж, и нейните три котенца – Тулуз, Берлиоз и Мари. Те се озовават на улицата, след като злият иконом Едгар ги отвлича, за да заграби наследството на тяхната господарка. В този труден момент котенцата получават подкрепа от уличния котарак Томас О‘Майли и неговата джазова група.

Все още не са ясни никакви детайли за подготвяния римейк, нито дали той ще излезе по кината или ще има премиера в стриминг платформата „Дисни+“. Именно за нея е друга подготвяна игрална версия на „Лейди и Скитника“, в която Джъстин Теру и Теса Томпсън озвучават познатите герои.

Говори се, че римейкът на „Аристокотките“ ще използва истински животни, точно както и в „Лейди и Скитника“, за разлика от изцяло анимираните герои в „Цар Лъв“. Само не знаем как точно ще бъде представен един от култовите моменти в класическата анимация, включващ изпълнението на песента „Everyone Wants To Be A Cat“.

Междувременно „Дисни“ готвят още игрални версии. Първо предстои да гледаме „Мулан“ през март догодина, а следващ в списъка ще е „Малката русалка“, чийто снимки предстоят в началото на 2020 г.

Cinefish.bg

Коментари ( 0 )