Камерата Орфика с елитни солисти изпълнява Бранденбургски концерти на Бах за откриването на Бароковия модул на Музикалното „Варненско лято“
Утре в Аулата на Икономическия университет маестро Лоурънс Голан от САЩ ще изведе престижния оркестър заедно със съзвездие от международно признати солисти
Публикувана: 7 Sep 2019 | 16:00

Утре започва финалният модул на Международния музикален фестивал „Варненско лято“, който в поредица от 3 брилянтни концерта ще изкуши меломаните със старинна и барокова музика. В първия бароков концерт на сцената на Аулата на Икономическия университет ще излезе фестивалният оркестър Камерата Орфика заедно със съзвездие от изключителни барокови солисти от Испания, Италия, Австрия, всеки един от тях – международно признат виртуоз. Диригент е адмирирания маестро Лоурънс Голан от САЩ, цигулар, свирил като солист с Чикагския симфоничен оркестър, композитор и понастоящем главен диригент на три оркестъра и професор по дирижиране в САЩ. Във състава на Камерата Орфика са музиканти от България, Австрия и Словакия със стилов опит в барока.
 

Програмата е посветена на Бах – ще прозвучат произведения от неговия емблематичен цикъл Бранденбургски концерти – ще чуем 2,3,4, и 5 концерт в интерпретацията на уважавани солисти, радващи се на международно признание. Сред тях са испанските виртуози Лина Тур Бонет (цигулка), Тони Милан (чембало), лауреатът на първа награда на конкурса ARD Мюнхен - тромпетистът Мануел Бланко, италианският флейтист Марио Карбота, и австрийският челист, основател на Виенския струнен секстет, Рудолф Леополд.
 

Повече за вдъхновяващите творчески постижения на всеки от тези елитни европейски музиканти можете да научите от Фейсбук страницата на „Варненско лято“ www.facebook.com/vnsummerfest/.
 

Следващите два концерта от Бароковия модул на фестивала са на 11 септември - гастролът на блестящото клавесинно дуо "А и А" - Анастасия Антонова и Ана Кискачи от Русия, и на 13 септември – гостуването на магнетичния тромпетист Ромен Лельо от Франция с ансамбъл Convergences.
 

Началният час на всички концерти е 19:00.
 

Още за концерта на 8 септември: https://web.facebook.com/events/287630062168320/


Билети: https://fccvarna.bg/event/imf-varna-summer-2019-camerata-orphica-festival-orchestra  
 

Още за концерта на 11 септември: https://web.facebook.com/events/2006047819517001/
 

Билети: https://fccvarna.bg/event/imf-varna-summer-2019-harpsichord-duo-aa 
 

Още за концерта на 13 септември: https://web.facebook.com/events/798156130567623/  

Билети: https://fccvarna.bg/event/imf-varna-summer-2019-romain-leleu-and-lensemble-convergences
 

Пълната програма на ММФ „Варненско лято“ 2019 можете да видите в сайта на фестивала: www.varnasummerfest.org

 

Алваро Мариас

 

Марио Карбота


Мануел Бланко


Игнасио Йепес 


ЛИНА ТУР БОНЕТ


Рудолф Леополд

ЛИНА ТУР БОНЕТ - барокова цигулка

 

Коментари ( 0 )