Хубавата Елена от Ереван идва за концерт във Варна
На арменски певицата с китара предпочита да пее патриотични песни
Публикувана: 17 Oct 2019 | 10:09

Младата изпълнителка Елена Нигохосян, с артистичното име Елена Ереван идва на 3 ноември във Варна, за да покаже таланта и харизмата си. Концертът се организира от Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ и по традиция е със специалното участие на симфоничният оркестър AGBU VARNA CHAMBER ORCHESTRA, под палката на маестро Левон Манукян. Родена в Ереван през 1990 г., Елена заминава със своето семейство за Русия в ранно детство. От малка проявява артистични заложби и родителите й я насочват към престижното Музикално училище „Щедрин“, където учи китара. По време на образованието си талантливото момиче участва в множество концерти в руските провинции Тула и Калуга.

 

След изключително успешно дипломиране Елена Нигохосян отново поема пътя към родната Армения. Там продължава образованието си в Музикалния колеж „Романос Меликян като едновременно с това дава уроци по китара. Елена участва дейно в културния живот на Колежа и след неговото завършване.  В Армения Елена активно се занимава с множество благотворителни организации и събития, а нейният музикален талант, изразителността и убедителността на изпълнения ѝ я правят лесно различим и запомнящ се на сцената артист. Самата Елена споделя, че на арменски предпочита да пее патриотични песни, защото харесва звученето им с китара. Убедена е, че патриотичните песни обединяват духовните сили на сънародниците й и затова не пропуска да ги изпълнява на всеки свой концерт.

 

През 2011 г. Елена създава свой канал в YouTube, което разширява мащаба на нейната популярност. Певицата изпълнява своята музика толкова категорично на перфектен испански, френски и английски език, че се налага да приеме артистичното име Елена Ереван, за да подчертае безусловно арменския си произход. Нейният инструментален и вокален талант добавя дълбочина на някои от най-популярните световни хитове в музиката. Съвсем скоро след създаването на канал в YouTube, младата певица получава и първите  покани отвъд океана за концерти в Лос Анджелис, Бостън, а през 2016-та година звукозаписна компания в Канада, издава и първия самостоятелен албум на Елена.

 

Професионалната биография на младата изпълнителка разписват множество концерти в родината Армения, Германия, Франция, Бразилия, Австрия, Русия, Гърция, Украйна, Иран и Испания, където свири заедно с легендарните Джипси Кингс. През 2019-та година Елена Ераван е част от проекта за серия концерти в памет на Шарл Азнавур.  Творчество на Елена Ереван е вълнуваща музикална картина, от която струи духовният извор на народното творчество на Армения, страстта от горещите брегове на Испания,  лиричната музикална приказка на Франция и продължава до края на света.

 

Койна Русева ще се срещне с възпитаници на ОДК

Коментари ( 0 )