Кукленият театър с два спектакъла в Нощта на театрите
Вижте повече за премиерата на 16 ноември
Публикувана: 12 Nov 2019 | 13:26

Два незабравими за децата спектакъла е подготвил варненският Куклен театър за Нощта на театрите – 16 ноември. От 19.00 ч.  е премиерата на „Лисугерът“ по Славомир Мрожек. Адаптация и превод от английски: Пламен Марков, художник  Мира Каланова, композитор Калин Николов. „Лисугерът“ е неповторимо представление за ума и сетивата. Спектакълът е създаден по 4-те миниатюри на Славомир Мрожек – „Лисугерът се стреми по-нависоко“, „Лов на лисици“, „Серенада“ и „Лисугерът философства“. Философските и в същото време атрактивни и забавни текстове на Мрожек са в основата на драматургията на спектакъла. Съчетана умело с ярките изразни средства на кукления театър, тя поднася на публиката впечатляващо, интелигентно забавление. За да се докоснем отново до вечните теми - за любовта и изневярата, за толерантността и амбицията да доминираш, за честността и лицемерието, за скритата човешка същност и лукавството. И да открием нещо от себе си, може би...Спектакълът е резултат от първата творческа среща между режисьора Пламен Марков и трупата на Държавен куклен театър – Варна.

 

Участват: Стоян Стоянов, Галин Гинев, Вера Стойкова, Диана Цолевска, Гергана Господинова, Евгения Василева, Елица Данаилова, Боян Стоянов, Борис Коев, Красимир Добрев, Мария Томова, Иван Шумаров

 

От 11.00 ч.  децата ще гледат спектакъла „ПАЛЕЧКА“ по Ханс Кр. Андерсен. Драматизация: Рада Москова, постановка: Бисерка Колевска, сценография и кукли: Свила Величкова, музика: Нелко  Коларов. Участват: Мария Томова, Елица Данаилова, Гергана Господинова, Теодор Христов, Иван Шумаров, Борис Коев.

 

10.00 - 13.00 ч.  Отворени  врати  в Музея на куклите, ул. "Шейново" № 5

Вход: свободен

 

"Лебедово езеро" в памет на Мартин Чикалов

Коментари ( 0 )