Три концерта на коледна тема ще изнесат варненски хористи
Мястото е Градската художествена галерия, вижте датите
Публикувана: 12 Dec 2019 | 14:04

Да потопят любителите на красивия звук в темата за настъпващите коледни празници имат за цел три варненски хорови концерта.  Мястото е  Градската художествена галерия "Борис Георгиев". На 13 декември, от 18:30 ч., е концертът "Коледна песенна магия", в който ще се изявят Хорът на варненските девойки и жени с художествен ръководител и диригент Зара Никитасова и Дамски камерен хор "Св. Йоан Златоуст" при старинен храм "Св. Успение Богородично" с диригент Сълзица Николова. В програмата са включени български и световни коледни и новогодишни песни, източноправославни песнопения, фолклорни хорови аранжименти.

 

На 14 декември, от 11:30 ч. е коледният концерт на хор "Арс музика" на учителите в НУИ "Добри Христов" с диригент Веселина Маринова и солисти Галина Великова - сопран, и Светослав Методиев - тенор. Към хора ще се присъедини и камерният оркестър към училището - "Анима", с диригент Георги Зайранов и солисти: Богомил Динитров, 6 клас, пиано, и Ивайло Данаилов, обой. 

 

На 15 декември, от 17:30 ч., е концертът на Хора на варненските момчета и младежи с диригент Дарина Кроснева, на пианото: Светлана Панайотова. 

 

Входът е свободен.

 

Коледни тържества стяга варненското читалище „Просвета 1927”

Коментари ( 0 )