IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
11:33 | 27 февруари 2020
Обновен: 23:40 | 12 април 2024

Ясно журито за присъждане на награда „Варна“

Номинациите се приемат до 31 март

По материала работи: Борис Проданов
Ясно журито за присъждане на награда „Варна“

Комисията по културно и духовно развитие към Общинския съвет определи журито за присъждане на награда „Варна“ за 2020 г. По традиция в състава му от 7 членове ще влязат част от миналогодишните носители на наградата. Сред тях е писателят и преподавател по литература Ангел Дюлгеров. Другите двама носители на приза oт 2019 г., които ще бъдат част от журито, са журналистът и PR експерт Виолета Тончева и Евгения Паскова – старши преподавател по цигулка в НУИ „Добри Христов“.

 

Съветниците решиха в състава да влязат още Стоян Радев – актьор и режисьор в ТМПЦ – Варна, и арх. Мартин Христов, зам.-председател на Камарата на архитектите в България. Своята оценка за новите кандидатури ще даде и доц. д-р Мария Кърджиева, преподавател по хореография във ВСУ „Черноризец Храбър“. Тримата също са носители на награда „Варна“, но в предходни години. Съгласно статута начело на журито ще бъде председателят на ПК „Култура и духовно развитие“ Димитър Чутурков.

 

Награда „Варна“ се връчва всяка година в навечерието на 24 май, като признание към културните творци за техните творчески постижения през годината и за заслугите им в развитието на българската култура и за издигане равнището на духовния живот на града. Призът се присъжда в следните категории: литература, изобразителни изкуства, театър, музика, опера, танц, кино, архитектура и журналистика.

 

В конкурса за наградите могат да участват както отделни творци, така и творчески колективи. Съгласно статута за присъждане на награда „Варна“ за участие в конкурса е необходимо да се представят: мотивировка за кандидатурата в размер до две машинописни страници; кратки биографични данни на твореца или колектива и авторски материал или презентация на произведението. Крайният срок за внасяне на предложенията, които трябва да са в писмен вид и отправени до ПК "Култура и духовно развитие" на Общинския съвет, е 31 март. Материали, получени след тази дата, няма да се разглеждат.

 

Прочетете още: Турнир по кикбокс във Варна за празника на града

Коментари

Новини Варна