Варненският театър с много нови заглавия през лятото
„Приключения опасни със герои сладкогласни“ поидарък за децата на днешния празник
Публикувана: 1 Jun 2020 | 13:21

Редица нови заглавия ще бъдат поставени на сцената на Варненския театър през летните месеци. Това съобщи на пресконференция артистичният директор на театъра Веселина Михалкова, предаде агенция „Фокус“

 

Специално за днешния празник на детето на новооткритата лятна сцена „Зад Театъра“ ще бъде представен мюзикълът „Приключения опасни със герои сладкогласни“. Изненадите за най-малките обаче не спират до тук, като на 3 юни ще бъде показана „Приказка за деца“ по Чайковски, които ще се играят от 18.00 часа.
 

Всички следващи представления ще бъдат с начален час 21.00. На 5 юни в спектакъла „Я помню чудное мгновенье“ в изпълнение на солиста на Варненската опера Гео Чобанов и актьора Ивайло Иванов ще звучат най-красивите руски романси.


На 10, 11 и 12 юни е романтичната драма от Албърт Гърни „Любовни писма“, постановка на Георги Михалков, а на 13 юни - вече на живо - литературното четене на режисьора Стоян Радев „Театърът чете“, с посвещение 100 години от рождението на Валери Петров. На 16 юни се играе комедията „Приятели“ от Здрава Каменова на режисьора Николай Кенаров, а на 19 юни един от найновите спектакли – комедията по Дарио Фо и Франк Араме „Само за жени“ с режисьор Костадин Бандутов.
 

На 22 юни Операта ще поднесе „Музикална палитра“ – арии и песни в изпълнение на певци от хора. На 25 юни е романтичната драма на режисьора Десислава Шпатова „Монтажът на моя филм“. На 27 елегантен бароков концерт под името „Прекрасна любов“ ще ни пренесе във времената на Бах, Хендел, Вивалди, а на 30 юни ще се играе комедийната драма от Марк Креует „Едноокият цар“, постановка на Петър Денчев.

 

Коментари ( 0 )