"Леонардо - благородният гений" гостува във Варна
Изложбата ще бъде открита официално днес в зала Север на Археологическия музей
Публикувана: 25 Jun 2020 | 9:35

Днес във Варна ще бъде официално открита изложбата "Леонардо - благородният гений". Тя е подготвена от Негово Превъзходителство Стефано Балди - посланик на Р Италия в България и е посветена на 500-годишнината от смъртта на Леонардо да Винчи.

 

Посетителите ще имат възможност да видят Леонардо, представен по един нестандартен начин - не само като гений и знаменит художник, скулптор, архитект, изобретател или инженер, но и като реална личност.  Личност, която твори във всеки миг от живота си, която се съмнява и търси, която е изпълнена с любов и несекващ интерес към целия свят, която изобретява идеи и поставя основите на модерното мислене.  Личност, която е един от основните модели за мисленето на съвременните творци, изследователи, учени и всички останали хора.

 

В залата ще могат да бъдат разгледани и 50 пана на Лудовико Ариосто – италиански поет и драматург от епохата на Ренесанса, автор на поемата „Бесният Орландо“, която продължава да преработва до края на живота си.

 

Изложбата ще бъде открита официално от Негово Превъзходителство Антонио Таркуинио – почетен консул на Р Италия във Варна на 25.06.2020 г. от 15.00 часа в зала Север на Археологическия музей във Варна. Тя може да бъде разгледана до 14 юли 2020 година.

 

Черно море

Коментари ( 0 )