IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
11:01 | 29 юни 2020
Обновен: 16:36 | 27 март 2024

Варненец обобщи съвременното българско обраование в книга

Премиерното й представяне е на 1 юли в сградата на Общината

По материала работи: Слав Велев
Варненец обобщи съвременното българско обраование в книга

Варненецът Йордан Йорданов, деятел и практик в сферата на общественото управление, културата и образованието обобщи съвременното българско обраование в книга, озаглавена „Обща теория на Образованието”.

 

Представянето на сборника със системи и модули ще бъде от 18:00 часа в сряда, в сградата на Общината.


Книгата е обобщаващ труд въз основа на съвременните директиви в Образователното дело, дългогодишна обществена дейност, множество публични лекции, срещи, дискусии, конференции, издадени книги, доклади и публикации в сферата на науката, просветата и културата.

 

Сборникът обхваща цялостната структура на държавата. Написана е като обобщение на съвременното българско образование. Проследява съвременните тенденции на развитие в различни сфери на обществото и прави структурен анализ на отделните елементи, модули и системи в Образователното дело.

 

Тя е теоретично и практическо ръководство, което обхваща всички процеси на образователната система и Министерствата.
 

Книгата е изготвена като учебник и е предназначена за работа на специалисти в сферата на образованието, просветата, културните институции и учреждения, за да има българската образователна система основата за сегашен модел, поставен върху традициите от предходното време.
 

Авторът свързва проблематиката на българското образование във връзка с протичащите обществени, икономически и други процеси, и благодарение на науката в разнообразието на нейните направления, изказва своето мнение за решаване на най-наболелите въпроси в българското общество и държава.
 

Йорданов е описал, формулирал и извел нови принципи и закони за формиране на съвременната личност. Подходите и методите за работа са изградени на базата и връзките в обществените структури, форми и явления.


Идеята за написването е – за подпомагане на Образованието във връзка с възпитанието, които изграждат човешкото същество, за да може то да участва най-пълноценно в съвременния социален, обществен и индивидуален живот, споделя авторът.

 

Черно море


 

 

Коментари

Новини Варна