IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
14:01 | 14 юли 2020
Обновен: 18:26 | 24 април 2024

Във Варна отбелязват с изложба годишнина от създаването на статистиката

Експозицията ще бъде на входа на Морската градина до 31 юли

По материала работи: Ставри Таргов
Във Варна отбелязват с изложба годишнина от създаването на статистиката

С изложба „140 години българска статистика“ Териториално статистическо бюро - Североизток отбелязва 140-ата годишнина от създаването на статистическата институция в България.

 

Варна е вторият град в страната след София, където се организира изложбата. С любезната подкрепа на Община Варна на откритите конструкции до Слънчевия часовник на входа на Морската градина ще бъдат експонирани 40 пана - 20 на български и 20 на английски език.

 

Те показват ретроспективни и съвременни данни за развитието на България от създаването на статистическата институция с указ на княз Александър I до днес.

 

На изложените пана са представени интересни теми като:

 

- Структура на населението преди 100 години и сега

 

- Топ 50 женски и мъжки имена

 

- Какво се случва в България в един средностатистически ден?

 

- Ако населението в България е 100 души.

 

Заповядайте на изложбата, за да се запознаете с още много интересни данни за живота на българите и за статистическата дейност в България.

 

Откриването ще се състои на 15 юли (сряда) от 16.00 часа. Експозицията ще е на разположение на варненци и на гостите на града до 31 юли.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна