IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
17:15 | 15 юли 2020
Обновен: 10:27 | 3 март 2024

Откриват музикалното „Варненско лято“ на 19-ти юли

Началото ще постави Симфоничният оркестър на Държавна опера Варна

По материала работи: Слав Велев
Откриват музикалното „Варненско лято“ на 19-ти юли

Международният музикален фестивал „Варненско лято“ ще бъде открит на 19-ти юли, неделя, от 20,30 ч. в Летния театър във Варна. Организатор на събитието е Община Варна. Началото ще постави Симфоничният оркестър на Държавна опера Варна, с диригент маестро Найден Тодоров, с емблемата на фестивала - рапсодия "Вардар" от Панчо Владигеров. След това на сцената ще излезе и един от най-талантливите млади български пианисти - Емануил Иванов, носител на първа награда от престижния клавирен конкурс Бузони 2019, който ще солира в Концерт №1 на Рахманинов за пиано и оркестър.


Билети за събитията от програмата на ММФ „Варненско лято“ 2020: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн; за „Опера в Летния театър“ - на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място. Цените на билетите за концертите са от 5 и от 20 лв. със специална цена за учащи се и пенсионери - 2 лв.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна