IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
15:05 | 16 юли 2020
Обновен: 20:57 | 15 март 2024

Иван Минчев с изложба в Художествен музей „Георги Велчев“

„Остани жив“ е новата експозиция живопис на варненския майстор на четката

По материала работи: Слав Велев
Иван Минчев с изложба в Художествен музей „Георги Велчев“

Най-нови си творби живопис експонира в Художествения музей „Георги Велчев“, филиал на Градска художествена галерия “Борис Георгиев“ – Варна, Иван Минчев. Той е сред най-ярките представители на поколението, което навлезе в изкуството през 90-те години на ХХ век, наложил се в полето на абстрактния експресионизъм, в което продължава да се развива и сега, с най-новите си работи.

 

 

Платната са силно заредени с посланията на артиста, който за дълъг период от време е принуден да се справя не само с отсъствието на живо общуване с колегията, но изпитва и чисто технически затруднения в работата си. „Не излизах, рисувах само, ала нямаше откъде да купувам бои във Варна през пролетта, когато бяха най-строгите мерки срещу вируса, затова поръчвах с куриери от София. Важното е, че не спирах да работя и да разсъждавам върху това, което се случва. Така се роди и картината „Остани жив“, която стана ключова за изложбата ми. В нейното име съм вложил моето послание към приятели, колеги и ценители на изкуството.“, споделя автроът, цитиран от ВарнаУтре.

Коментари

Новини Варна