IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
17:05 | 19 септември 2020
Обновен: 16:46 | 26 март 2024

Червената шапчица ще радва децата на Варна на Лятната сцена на кукления театър

Спектакълът на Стоян Стоянов е носител на наградата на публиката от Международен куклено-театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” – Велико Търново

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Тони Перец

"Червената шапчица” е спектакълът, който ще зарадва малките ценители на кукления театър утре. Постановката започва точно в 11 часа, на Лятната сцена.

 

Някои от най-популярните приказни герои – от „Червената шапчица“ на Шарл Перо, се срещат в гората, но не за да се надхитряват и да си правят пакости, а за да станат приятели. Към играта ги примамват трите палави елфчета, които живеят във всяко детско въображение. И приключението започва – от първата среща на Червената шапчица с Вълка по пътя към къщичката на добрата ѝ баба. А как завършва тази история, разказана с много смях, доброта, музика и песни, ще разберете, ако я преживеете заедно с героите от детската приказка.

 

Спектакълът на Стоян Стоянов е носител на наградата на публиката от Международен куклено-театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” – Велико Търново,2019 г. Сценографията и куклите са дело на Адриана Добрева, композитор е Иван Кръстев, а текстът на песните е на Вера Стойкова. В ролите са Мария Томова, Гергана Господинова и Иван Шумаров.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна