Концерт представя пред деца "Магията на славянската музика" във Варна
Проявата е безплатна за деца до 6 г.
Публикувана: 16 Oct 2020 | 15:34

Музикални изпълнения на тема „Магията на славянската музика“ ще бъдат представени на поредния концерт за малчугани от поредицата „Варненско лято за деца". Той ще се проведе на 18-ти октомври, неделя, от 11ч., в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център при спазване на всички мерки за безопасност.

 

Симфоничният оркестър на НУИ „Добри Христов“ под палката на маестро Страцимир Павлов ще излезе на сцената, за да поведе родители и деца на музикално пътешествие с „Приказките на Госпожа Виола“ – в ролята Румяна Петрова.

 

"Идеята ни тръгва от приказните сюжети в руската музика, от творбите на Чайковски и Глинка. Искаме нашата детска публика да почувства как героите от приказките оживяват в творбите на великите композитори.

 

Българският фолклор също е част от славянската традиция, затова включваме и магичните български песни, изпълнени от представителния народен хор на НУИ „Добри Христов“, заяви Румяна Петрова. Тя допълни, че публиката ще има възможност да види не само масови сцени от „Лешникотрошачката“, но и руски танц, украински гопак и за колорит - унгарски чардаш.

 

"Финалът ще е с любимия Валс №2 на Шостакович", каза още Румяна Петрова. Концертът е безплатен за деца до 6-годишна възраст, входът за по-големите и родителите е с билет на символичната цена от 2 лв.

 

Черно море

Коментари ( 0 )