IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Лайфстайл
18:28 | 26 януари 2015
Обновен: 07:10 | 16 април 2024

Добруджанци и варненци си мерят вината

Празникът на виното е на 1 февруари във Варна

По материала работи: Борис Проданов
Добруджанци и варненци си мерят вината

Производители на вино от Варна, Добрич и Силистра ще влязат в ожесточена битка за това кой е най-добър в производството на вълшебната напитка.


Празникът на виното ще се състои на 1 февруари във Варна.


Участие ще вземат и читалища от различни краища на Добруджа, които ще представят региона с прочутото домашно добруджанско вино и фолклорна програма.


В надпреварата ще могат да се включат и индивидуални състезатели - винопроизводители от областите Варна, Добрич и Силистра.


Специално жури от лицензирани енолози и сомелиери ще отличи производителите, представили бяло и червено вино с най-добри качества. То трябва да е произведено в домашни условия от грозде, отгледано в лозя от района на Добруджа, и сортове, характерни за региона. Всички отличени участници ще получат грамоти и награди.


Празничната програма предвижда дегустации на домашно добруджанско вино, анимация с участници и публика, живи етнографски кътове, фолклорни изпълнения, представящи автентични народни песни и обичаи, свързани с лозята и виното.

 

Коментари

Новини Варна