На Острова: Меган се спряла на две мъжки имена
Те били отхвърлени от покойната принцеса Даяна
Публикувана: 24 Apr 2019 | 19:28

Броени дни до появата на новото кралско бебе, спекулациите на Острова за пола му и как ще бъде кръстено, се увеличават. Фенове на Меган и Хари залагат къде ще се роди бебето и какво име ще му дадат.

 

Според британските медии, покойната принцеса Даяна е отхвърлила две имена за синовете си, които сега херцогинята на Съсекс обожава и нищо чудно да избере едно от тях. Това означава ли, че тя ще роди момче?

 

Андрю Мортън пише в книгата за принцеса Даяна, че тя не харесвала Артур и Алберт, но била поставена пред свършен факт и тези имена присъстват в следващите имена на синовете ѝ. Така Хари всъщност е Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, а брат му – Уилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор.

 

Точно както на Хенри казват Хари, така и първото име на Меган е друго. Тя всъщност е Рейчъл Меган Маркъл, но като актриса започнала да се представя с второто си име.

 

Според залозите, вероятността детето на херцогът и херцогинята на Съсекс да се казва Албърт е 12/1, а Артур – 16:1.

 

Междувременно таблоидите съобщиха, че името на Меган е влязло в английския речник като сленг. Вече думата „meghanmarkle“ ще се използва като глагол, означаващ „да се банне“ или да се прекрати общуването с някого.

 

Авторите на един от новите речници посочват и пример: „Тя „меганмаркна“ приятелите си, когато стана известна“ или казано по-просто – тя игнорира приятелите си.

 

Много британци смятат, че най-новия сленг е подигравка с кралското семейство.

 

 

Коментари ( 0 )