IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Морски бизнес
14:50 | 8 декември 2019
Обновен: 09:17 | 29 март 2024

България има представител в международната асоциация на капитаните на пристанищата

Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ бе прието за пълноправен член на организацията

По материала работи: Ставри Таргов
България има представител в международната асоциация на капитаните на пристанищата

Международната асоциация на капитаните на пристанищата – International Harbour Masters' Association (IHMA) прие за пълноправен член Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“. Така страната ни вече има представител в престижната световна асоциация, която обединява харбър мастърите и институциите, отговорни за контрола на морските операции в пристанището.

 

Безопасното, сигурно, ефективно и екологосъобразно провеждане на морските операции в пристанищните води e сред основните отговорности на членовете на IHMA.

 

Благодарение на членството си в асоциацията, българското предприятие ще обменя опит с пристанищни власти и институции от над 50 държави, които също като ДППИ имат ключова роля в управлението на техните пристанища.   
IHMA има консултативен статут в Международната морска организация (IMO).  

 

Членството на предприятието  в асоциацията дава възможност за непрекъснато проследяване на новостите в областта на управлението на корабния трафик в международен план. ДППИ ще участва активно в дейността на IHMA за получаване на подкрепа и препоръки за прилагане на законодателството в областта.

 

Новината за членството в IHMA идва, непосредствено след като през септември т.г. предприятието отбеляза тържествено 20-годишнината от установяването на услугите по управление на корабния трафик и информационното обслужване на корабоплаването в България.

 

Посредством едни от най-съвременните и високотехнологични системи, ДППИ осигурява цялостното информационно обслужване на корабоплаването в българските пристанища, осъществява навигационно осигуряване и предоставя далекосъобщителни услуги кораб-бряг и бряг-кораб.

 

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна