Мерят ни температурата и ни дезинфекцират на входа на басейна
Неадекватно било изискването за отстояние от 5 метра от чадър до чадър
Публикувана: 14 May 2020 | 10:45

Всеки посетител ще преминава през дезинфекция и ще му бъде мерена температурата. Това обяви Румен Димитров, който стопанисва два открити и три закрити басейна, както и фитнес зала.

 

Той е сред собственици на открити басейни, които трескаво се подготвят за предстоящото им отваряне. В момента привеждат басейните си в съответствие с изискванията на здравните власти.

Димитров каза, че загубите му досега са огромни, но е спрял да ги изчислява, защото си дава ясна сметка, че в създалата се ситуация няма как да мисли и очаква печалби и посочи, че ако успее да покрива всичките си разходи без да отчита загуби пак ще е доволен.

 

Румен Димитров споделя пред БГНЕС, че независимо от трудното време, което той оприличава на война, не е спирал пречистването на водата в басейните, не е освобождавал служители, не се е възползвал от мярката 60/40, както и не е кандидатствал за допълнителни стимули, за да издържи.

 

"Освобождавайки хората, това е един вид предателство. Като ги освободя и след два месеца няма да имам очи да ги поканя пак да работят за мен. Затова те влязоха в икономичен режим. Без да идват на работа им изплащам половин заплата, за да могат да оцеляват", обяснява Димитров.

Според него изискването да има отстояние от 5 метра от чадър до чадър, като под всеки трябва да има два шезлонга, е изчислено на базата на големите триметрови чадъри, а не на базата на малките чадъри, което прави тази мярка като общовалидна неадекватна. Той изрази надежда, че с времето и след жалбите, които ще постъпят, изискването ще бъде променено.

 

Bgonair.bg

 

 

Коментари ( 0 )