IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
14:22 | 19 юли 2019
Обновен: 06:11 | 20 април 2024

Държавата ще даде пари за ремонт на пожарната във Варна (СНИМКИ)

Това каза премиерът Бойко Борисов, който посети вече реновираната служба в кв. „Аспарухово“

По материала работи: Слав Велев
Държавата ще даде пари за ремонт на пожарната във Варна (СНИМКИ)

Държавата ще отпусне средства за ремонт на сградата на Противопожарната служба във Варна. Това каза премиерът Бойко Борисов, който посети вече реновираната пожарна в кв. „Аспарухово“.

 

"В следващия бюджет на пожарната ще им дам и за централната сграда, защото ми казаха като ги питах, че са правили козметичен ремонт. Eтo облеклата, каските. 8000 облекла сме раздали, още 3000 чакат да получат", каза Бойко Борисов в "Аспарухово".

 

Премиерът уточни, че една част парите ще дойдат от централния бюджет догодина, а друга от местната хазна. 

 

Бойко Борисов похвали огнеборците за техния труд, усилия и себеотрицание при тежки и извънредни ситуации. Te са герои, заслужават много уважение. В работата си залагат живота си. Когато спят, цялата държава е щастлива, каза още той.

 

Премиерът увери, че е предвидено увеличение на заплатите от публичния сектор с 10% в новия бюджет. Държавата продължава да осигурява и най-добрата техника за работещите в пожарните служби, като припомни, че и Варна разполага вече с нови и модерно оборудвани противопожарни коли.  

 

Стремежът на правителството е да отговори на нуждите на всички сектори в държавата и облагодетеслтвани да са медицинските сестри, военните, полицаите,  но и да се инвестира в инфраструктурата и  детските градини. "За варненци АМ "Хемус" е основата на всичко", категоричен беше министър-председателят.

 

Борисов припомни още, че през 2018 г. са извършени ремонтни дейности на 44 сгради в териториалните звена в страната на стойност 1 377 385 лв. Със средства от оперативна програма "Околнасреда" и "Регионално развитие" са доставени 634 броя нови пожарни автомобили и транспортни средства, 32 броя автоматични стълби, 12 броя хидромоторни помпи, 22 броя спасителни автомобили, 47 броя инженерна техника. Извършени са доставки на централно ниво на 8400 комплекта лични предпазни средства, топлозащитни облекла икостюми за работа в химически замърсена среда и 935 дихателни апарати и лицеви маски.

 

В обновената сграда на противопожарната служба в кв. "Аспарухово" гостуваха още кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, председателят на общинския съвет Тодор Балабанов, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) във Варна  - комисар  Тихомир Тотев и др.

 

БОРИС ПРОДАНОВ

Снимки: авторът

 

Коментари

Новини Варна