IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
10:00 | 22 октомври 2019
Обновен: 19:54 | 16 март 2024

Кралят на Тайланд наказа втората си съпруга за нелоялност

Отнети са всичките титли на 34-годишната конкубина

По материала работи: Слав Велев
Кралят на Тайланд наказа втората си съпруга за нелоялност

Kралят на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн лиши 34-годишната си конкубина Синеенат Вонгваджирапакди от всички титли заради нелоялност и амбиция да измести кралицата, предаде Франс прес.

 

На 28 юли по случай 67-ия рожден ден на краля Синеенат Вонгваджирапакди получи титлата "кралски консорт" (съпруга на краля без титла на кралица). Това беше първи случай от близо век тайландски монарх да си вземе втора жена.

 

Вчера обаче тайландската национална телевизия съобщи, че Синеенат Вонгваджирапакди е лишена от тази титла заради нелоялност към краля и действия срещу позицията на кралица Сутхида в името на собствените си амбиции.

 

Действията й "показват, че тя не почита краля и не разбира кралската традиция", се казва в изявление на кралския двор, в което се уточнява, че тя се е опитала да се издигне до ранга на кралицата.

 

Синеенат Вонгваджирапакди е завършила Кралския университет за медицински сестри и се е обучавала за военен пилот в Тайланд и чужбина. Служила е като телохранител на краля и беше произведена в чин генерал, припомня БТА. С кралския указ тя е лишена и от всичките си военни звания и ордени.

 

Dnes.bg

 

Четете още:   

 

 

Коментари

Новини Варна