IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
08:52 | 22 февруари 2020
Обновен: 13:33 | 18 април 2024

8-часова програма във втория ден на SENSHI семинара във Варна (СНИМКИ)

Петото издание на бойната верига е тази вечер от 19 ч. в Двореца на културата и спорта

По материала работи: Борис Проданов
8-часова програма във втория ден на SENSHI семинара във Варна (СНИМКИ)

Близо 8 часова програма предложи вчерашният втори ден от международния семинар KWU International Professional league във Варна. Той е част от програмата на петото издание на бойната верига SENSHI, като галата ще се проведе събота, 22 февруари, от 19 ч. в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна.

Организаторите на семинара предложиха сутрешна и вечерна тренировъчна сесия на многото участници. Заниманията включваха обучение по иайдо и по новите правила на Професионалната лига на Световния киокушин съюз, в което участват много елементи от К1, кикбокс, муай тай, фул контакт и други.

И във втория ден инструкторите Ернесто Хуст, Петер Артс, Семи Шилт, шихан Иво Каменов и шихан Александър Пичкунов дадоха много ценни съвети на бойците. Освен демонстрации на техники, коригиране на грешките, те отговаряха и на въпросите на присъстващите. Темите на разговор бяха не само как се изпълняват отделните комбинации, но и подход преди и за срещите, хранителен режим, възстановяване, отношение към спаринг партньорите, грижа за тялото и много други.

Настроението в залата още повече се повиши, като главните инструктори често се шегуваха един с друг, и така разведряваха бойците между тежките физически натоварвания. Нидерландските величия постоянно опитваха да вдигнат темпото на изпълнения и не пожалиха нито за минута участниците в семинара.

Иайдо или японското бойно изкуство на меча има за цел да научи каратистите на търпение, бавни движение, добра координация и съвършенно движение на ръцете. Самураите са вярвали, че ръцете са продължението на оръжението и когато един боец остане без меча си, трябва да ги движи сякаш все още го държат.

Главен инструктор в тренировките е шихан Асен Асенов – член на Управителния съвет на Българската карате киокушин федерация. Интересът към иайдо също бе сериозно завишен и много каратисти този път усъвършенстваха уменията си.

 

boec.bg

 

Снимки: Студио Леземанн

 

Прочетете още: Бойците от SENSHI 5 успешно преминаха кантара във Варна (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна