IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
10:58 | 4 април 2020
Обновен: 03:54 | 2 март 2024

Не се очаква спекула с цените на яйцата по Великден

Притесненията на потребителите нарастват с приближаването на празниците

По материала работи: Борис Проданов
Не се очаква спекула с цените на яйцата по Великден

Не се очаква да има спекула с цените на яйцата по Великден, съобщи Владимир Иванов председател на Комисията по стоковите борси и тържищата в ефира на Нова ТВ. 
 

 

Притесненията на потребителите нарастват с приближаването на празниците. Те се опасяват, че цените в магазините ще скочат драстично. По Великден едни от най-купуваните продукти са яйцата и агнешкото месо. 
 

 

Иванов беше категоричен, че през последните 10 години яйцата поддържат цени между 0.19 и 0.21 лв./бр. 
 

 

"Произвеждаме едни от най-хубавите яйце в света", каза той и изтъкна, че тази година няма да ни се наложи да платим повече в подготовката за празника. 
 

 

По магазините агнешкото месо за празника ще се търгува по 5 лв./кг. живо тегло и около 15 лв./кг. Целта на Министерството на земеделието тази година е по веригите да има само българското производство, за да бъдат подкрепени родните животновъди. 
 

 

За последните 30 дни данните показват, че няма значително поскъпване на основните хранителни продукти. Изключение правят свинското и пилешкото месо, чието поскъпване е в размер на  0.30 лв. и 0.14 лв.

dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна