Апелативен съд – Варна, помага на приюта на отец Иван в Нови хан
Събрани бяха дрехи, обувки, храни и пари за децата
Публикувана: 16 Oct 2020 | 15:43

Работещите в Апелативен съд – Варна, откликнаха на призива на отец Иван за помощ с дарения за приюта в Нови хан и Якимово. Там са настанени около 200 души в нужда, много от които деца.

 

Пред национални медии отецът каза, че приютът е пред фалит, няма провизии за предстоящата зима и хората са изправени пред тежки месеци.

 

Думите му трогнаха мнозина, включително и нас. Варна е един от градовете, в които има инициатива за събиране на дрехи и храни. В тази кампания с готовност се включиха съдиите и служителите във Варненския апелативен съд.

 

Те донесоха дрехи и обувки, и купиха трайни хранителни продукти. Част от екипа помага и с индивидуални парични дарения по банковите сметки, предоставени в официалната интернет страница на приюта: https://www.svetinikolai.org/
    

 

През последните години отец Иван превърна помощта за хора, изпаднали в беда, в своя кауза. Освен в Нови хан той изгражда фамилни къщи в монтанското село Якимово.

 

"От мен – най-важното: покрив и земя, от вас – отговорност за децата и работата. Всяко от отрочетата трябва да учи", казва благодетелят.

 

Черно море

 

Коментари ( 0 )